
הפקולטה להנדסת חשמל ומחשבים ע"ש אנדרו וארנה ויטרבי בטכניון נמנית עם המובילות בתחומה בישראל ובעולם ומהווה חממה למצוינות אקדמית, מחקרית וטכנולוגית.
הפקולטה מדורגת בעקביות בין המובילות בעולם – בין 50 הראשונות בדירוג QS ובין 100 המובילות בתחום הנדסת חשמל ואלקטרוניקה לפי דירוג שנחאי (2024).
המיקום היוקרתי הזה משקף פעילות מחקרית בחזית הטכנולוגיה, תשתיות חדשניות ותוכניות לימוד לתואר שני ושלישי שמכשירות לתפקידי מפתח בתעשייה הביטחונית והאזרחית, בהייטק ובאקדמיה.
הפקולטה משלבת הוראה ומחקר ברמה הגבוהה ביותר. בוגרי התארים המתקדמים שלנו הם לא רק "מהנדסים עם תואר נוסף", אלא מובילים בתהליכי פיתוח ומחקר בתעשיות המתקדמות ביותר – החל מסטארטאפים חדשניים ועד למרכזי מו"פ של חברות טכנולוגיות גלובליות.
גם באקדמיה, בארץ ובעולם, שמה של הפקולטה הולך לפניה.
לימודים לתארים מתקדמים בפקולטה מהווים המשך טבעי ללימודי התואר הראשון, ויחד עם זאת – חוויה אינטלקטואלית מעשירה, שמאפשרת העמקה, התמחות, חידוש והובלה מחקרית.
הסטודנטים לתארים מתקדמים בפקולטה נהנים מהכשרה מחקרית הנסמכת על תשתית מדעית איתנה, בסביבת לימודים המעודדת סקרנות, יצירתיות ושיתופי פעולה בין-תחומיים. כל זאת בהנחיה אישית של חוקרים מובילים, בתחומיםשנמצאים בחזית המדע והטכנולוגיה של העשורים הבאים: בינה מלאכותית, טכנולוגיות קוונטיות, עיבוד אותות, ראייה ממוחשבת, מערכות תקשורת, הספק, רובוטיקה, סייבר, אלקטרואופטיקה, מיקרואלקטרוניקה ועוד.
ייחודה של הפקולטה הוא בשילוב בין מצוינות מדעית ליישומיות הנדסית. המחקר בפקולטה לא נשאר בין כתלי המעבדה, הוא מתורגם לפיתוחים טכנולוגיים ולחדשנות שמניעים את חזית ההייטק הישראלי והעולמי.
תוכנית הלימודים שמה דגש על העמקת הידע, פיתוח חשיבה מחקרית עצמאית והתמודדות עם אתגרים מורכבים מהעולם האמיתי. הסטודנטים משתלבים בקבוצות מחקר שעוסקות בשילוב ידע קיים, עם החתירה ליצירת הידע הבא.
הבחירה בלימודי תואר שני או שלישי בפקולטה היא בחירה להיות שותפים לעשייה הטכנולוגית והמדעית החדשנית ביותר.
בוגרי ובוגרות התארים המתקדמים בפקולטה יוצאים לשוק עם יתרון מובהק:
בוגרינו משתלבים בתפקידי מחקר ופיתוח בתעשייה ומוערכים גם כחוקרים מובילים גם באקדמיה הבינלאומית.
ומעל לכל – לימודים לתואר מתקדם בפקולטה להנדסת חשמל ומחשבים משמעותו הצטרפות לקהילה של אנשים סקרנים ויצירתיים, כאלה שלא מסתפקים בפתרון בעיה אלא שואלים איך נכון לחשוב עליה מלכתחילה, זו לא רק חוויה אקדמית, אלא גם נקודת זינוק לקריירה משמעותית.
הפקולטה להנדסת חשמל ומחשבים מציעה מספר תוכניות השתלמות לתואר מגיסטר וכן תוכנית השתלמות לתואר דוקטור. יכולים להגיש מועמדות לתוכניות אלו בעלי תואר ראשון מפקולטות הנדסיות (B.Sc.) ובוגרי פקולטות מדעיות (מדעי המחשב, פיסיקה, מתמטיקה) ממוסד אקדמי מוכר בארץ ובעולם.
תחומי מחקר:
תחומי המחקר בפקולטה מגוונים ביותר, ונסמכים על מדעי המתמטיקה, המחשב, פיזיקה, ביולוגיה ורפואה. המחקר כולל גם תחומים הנדסיים של אלקטרוניקה, תקשורת, פוטוניקה, בקרה ורובוטיקה, מחשוב, מיקרו וננו-פבריקציה, ועוסק בכל היבטי המחקר הקיימים, בתיאוריה, בנומריקה, ובניסויי מעבדה ושדה.
*בוגרי ובוגרות טכניון שלא שינו את שמם מאז לימודיהם הקודמים לא צריכים להגיש
**בוגרי ובוגרות טכניון שסיימו לימודיהם אחרי 1985 לא צריכים להגיש
*בוגרי ובוגרות טכניון שלא שינו את שמם מאז לימודיהם הקודמים לא צריכים להגיש
**בוגרי ובוגרות טכניון שסיימו לימודיהם אחרי 1985 לא צריכים להגיש
***בוגרי ובוגרות טכניון לא חייבים להגיש המלצות בשלוש השנים אחרי סיום התואר, פרט למכונות, רפואה והנדסת חומרים