מענקי נסיעה למלגאים המציגים בכנסים בחו"ל

הטכניון רואה חשיבות רבה בהשתתפות תלמידי המחקר בכנסים מדעיים בחו"ל. בכדי לעודד פעילות זו תומך בית הספר במימון הנסיעות לחו"ל באמצעות מענקי נסיעה, הניתנים בשלב זה למלגאים בלבד. מטרת מענק הנסיעה היא לאפשר למלגאי ביה"ס המצטיינים להשתתף באופן פעיל (הצגת מאמר או פוסטר) בכנסים מדעיים בין לאומיים.

מענק הנסיעה ניתן על סמך הצטיינות המלגאי המתבטאת בפרסומים מדעיים, ציוני הקורסים ומכתבי המלצה.

מידע כללי

• בקשה לקבלת מענק נסיעה מביה"ס יש להגיש באמצעות טופס בקשה מביה"ס לתארים מתקדמים להשתתפות בהוצאות נסיעה לכנסים בחו"ל ולצרף אליה את כל המסמכים הנדרשים, כמפורט בטופס הבקשה.
    לא תטופלנה בקשות שתוגשנה ללא כל המסמכים הנדרשים.
  • את הבקשה והמסמכים הנלווים ניתן להגיש במשך כל השנה.
  • מענק הנסיעה יממן רק חלק מהוצאות הנסיעה להשתתפות בכנס.
    סכום מענק הנסיעה של ביה"ס יקבע ע"י ועדה (סגן דיקן ביה"ס וראש מדור מלגות) בהתאם להצטיינות האקדמית ולחשיבותה של הנסיעה, ובכפוף למגבלות התקציב.
  • קבלת השתתפות מביה"ס מותנית בהשלמת הוצאות הנסיעה על ידי המנחה ו/או היחידה האקדמית.
  • בקשות למענקי נסיעה נידונות ארבע פעמים בשנה בחודשים: דצמבר, מרץ, יוני ואוגוסט.
    בנוסף, מתקיימים דיונים נוספים על פי הצורך ובהתאם לשיקולי ביה"ס.
  • הבקשות למענקי נסיעה תוגשנה עבור נסיעות עתידיות שתתקיימנה לאחר מועדי הדיונים בביה"ס.
    במקרים חריגים במיוחד, כאשר לא הושגו מלוא המסמכים אותם יש לצרף לבקשה במועדים הנ"ל, ניתן להגיש את הבקשה, לכל המאוחר, עד חודש ממועד החזרה מהכנס. הבקשה תידון במועד הדיון הבא.
  • תשובות לבקשות (חיוביות או שליליות) נשלחות תוך חודש מהמועדים הנ"ל באמצעות הדוא"ל לכתובת הטכניונית של המשתלם.
  • מענק הנסיעה יינתן עבור נסיעות לכנסים המתקיימים במהלך קבלת המלגות ועבור כנסים המתקיימים בשלושת החודשים ממועד סיום המלגה.

הקריטריונים להגשת הבקשה

רשאים להגיש בקשות מלגאים המקבלים מלגה בגובה שלוש מנות ומעלה ובעלי ציון "טוב-מאוד" ומעלה בהתקדמות במחקר.  בנוסף, רשאים להגיש את הבקשה גם סטודנטים שנסיעתם לכנס תתקיים במהלך שלושת החודשים מתום קבלת המלגה.

פירוט הקריטריונים בהתאם לתואר הנלמד ולמצב האקדמי

התואר הנלמדמגיסטרמגיסטר שממשיך
ללימודי ד"ר ברצף בטכניון
(כולל מלגאים המקבלים מלגות "תפר")
ד"ר במסלול הרגיל /
ד"ר במסלול המיוחד
ד"ר במסלול הישיר
מצב אקדמי
נושא מחקר מאושר/עמידה בבחינת המועמדות לדוקטורט.
לפחות סמסטר אחד לאחר אישור נושא מחקר.1. לפני עמידה בבחינת המועמדות: בתנאי שלא ניתנה מלגת נסיעה במהלך ההשתלמות לתואר מגיסטר.

2. לאחר עמידה בבחינת המועמדות לדוקטורט.
לאחר עמידה בבחינת המועמדות לדוקטורט.1. לפני עמידה בבחינת המועמדות ובתנאי שלא ניתנה מלגת נסיעה במהלך ההשתלמות לתואר מגיסטר.

2. לאחר עמידה בבחינת המועמדות לדוקטורט.
תדירות הגשת הבקשהפעם אחת במהלך הלימודים לתואר.עבור סעיף 1 הנ"ל – פעם אחת.

עבור סעיף 2 הנ"ל - מספר פעמים במהלך לימודי התואר אך לא יותר מאשר פעם אחת בכל שנת לימודים אקדמית.
ממספר פעמים במהלך לימודי התואר אך לא יותר מאשר פעם אחת בכל שנת לימודים אקדמית.עבור סעיף 1 הנ"ל – פעם אחת.

עבור סעיף 2 הנ"ל -
מספר פעמים במהלך לימודי התואר
אך לא יותר מאשר פעם אחת בכל שנת לימודים אקדמית.

הערה לכלל המלגאים: לא ניתן להגיש יותר מבקשה אחת במהלך שנה אקדמית (אוקטובר-ספטמבר).

מענקי נסיעה ממקורות נוספים אותם יש לנצל בטרם הגשת בקשה לתמיכה מביה"ס

מלגאים שלרשותם מענק נסיעה ממקור אחר כמפורט בסעיפים שלהלן, יוכלו לפנות לקבלת מענק נסיעה מביה"ס רק לאחר שינצלו את כספי המענק לנסיעה מהמקור האחר.

מענק נסיעה ממלגת הצטיינות על-שם ו/או ממלגת הצטיינות חוץ – טכניונית

למימוש מענק ממלגת הצטיינות על-שם (ג'ייקובס, ג'ייקובס קוואלקום, גוטווירט, דניאל, זף, פיין ועוד) יש למלא טופס בקשה למימוש כספי פרס לכנס מדעי בחו"ל ולהגישו למדור מלגות בביה"ס. למימוש מענק ממלגת הצטיינות חוץ-טכניוניות (קלור, עזריאלי, ות"ת, משרד המדע ועוד) יש למלא טופס בקשה למימוש כספי תקציב מחקר לכנס מדעי בחו"ל ממלגות חוץ-טכניוניות ולהגישו ללשכת דיקן ביה"ס (בהתאם להנחיות בטופס).

את כספי המענק לנסיעה ממלגות ההצטיינות ניתן לממש במהלך ההשתלמות לתואר. בקשות אלו נדונות באופן שוטף.

מענק נסיעה מקרן קשרי מדע

מלגאים המשתלמים לתואר דוקטור ומועסקים כ"סגל נלווה" בלשכת הסגל האקדמי בטכניון, יכולים לפנות לקבלת מענק נסיעה מביה"ס רק לאחר שניצלו את כספי הקרן לקשרי מדע בינלאומיים (קק"מ). למימוש כספי קק"מ יש למלא טופס בקשה לאישור נסיעת השתלמות בחו"ל/בארץ לדוקטורנטים ולהגישו ללשכת הסגל בטכניון.

טפסים בנושא היעדרות מלגאים מהטכניון ומענקים לנסיעות לחו"ל

למידע נוסף ניתן לפנות למדור מלגות בביה"ס בטל: 04-8293098 או בדוא"ל.