Apply Now

Thank you for considering a career at the Technion – Israel Institute of Technology

    Upload Profile Image Upload your CV
    Thank You!

    Your request has been accepted and our representative will contact you as soon as possible

    הנחיות לאחר הבחינה

     

    דו"ח הבחינה מגיע למדור מסיימים ובעקבותיו מופק דוא"ל לסטודנט/ית (לכתובת המייל הפרטית) ולמנחה המפרט את האישורים הנחוצים להשלמת הליכי הגמר.

     

    סטודנט/ית שנדרשים בתיקונים:

    סטודנט/ית שנדרשים לבצע תיקונים בחיבורם, יעשו זאת לפי ההנחיות שיקבלו מהמנחה לאחר הבחינה.

    לאחר השלמת התיקונים יהיה עליהם להעלות לפורטל >> "התזות שלי" את:

    • רשימת התיקונים
    • גרסה סופית של החיבור

    הבוחנים שנדרשו בבחינת הגמר לאשר את התיקונים ואת הגרסה הסופית יבצעו זאת דרך הפורטל>>קמפוס>> "Advisors". לאחר מכן הסטודנט/ית יוכלו להעלות את שאר המסמכים לסגירת התואר לפורטל>>קמפוס>> "גמר לימודים".

     

    תיקונים שהוגשו באיחור (מעל חודש ממועד הבחינה):

    אם התיקונים הוגשו באיחור, יש לבדוק במדור מסיימים אם מוטל הקנס על האיחור.

    במקרה שכן, יש לפנות אל מחלקת חשבונות סטודנטים ולבקש שובר לתשלום הקנס לפי המפתח הבא:

    1. אם התיקונים הוגשו לבדיקת הבוחנים תוך חודש ימים – לא יהיה חיוב בקנס.
    1. לאחר חודש, יחויבו הסטודנט/ית בתשלום בגובה 10 אחוז שכר לימוד סמסטריאלי (החודשים אוגוסט-ספטמבר לא יילקחו בחשבון במניין זה).

    לאחר התשלום, אישור ישלח למדור מסיימים מחשבונות סטודנטים.

     

    על הסטודנט/ית, אם נדרשו בתיקונים ואם לא, להעלות לפורטל>>קמפוס>> "גמר לימודים" את:


    1) תקציר פרסומי

    על הסטודנט להעלות לפורטל>>קמפוס>> "גמר לימודים" קובץ שנכתב בתבנית של התקציר הפרסומי ועותק נוסף החתום על-ידי המנחה (סרוק או חתום דיגיטלית).

    הנחיות לעריכת התקציר


    2) אישור הספרייה המרכזית על אי חובות ספרים

    הספרייה המרכזית תבדוק האם ברשות הסטודנט/ית ספרי טכניון מושאלים. אם אין ברשותם ספרים, ינתן אישור במערכת. אם יש ברשותם בספרים, ישלח מייל אל הסטודנט/ית ויהיה עליהם להחזיר את הספרים לספרייה.


    3) אישור מהספרייה היחידתית על שליחת קובץ החיבור

    יש לשלוח לספרייה היחידתית (אין צורך להעלות לפורטל):

    • קובץ PDF של החיבור בגרסתו האחרונה. נספחים מכל סוג שהוא (כולל וידאו, אודיו, שרטוטים, מפות, טקסט וכ"ו) יש לרכז בקובץ ZIP אחד בנפרד
    • טופס הפקדה לתזות מלא וחתום על ידי הסטודנט/ית ועל-ידי המנחים
    • סטודנט/ית המבקשים כי עבודתם לא תותר לעיון ברשת האינטרנט וברשת הטכניון או ברשת האינטרנט בלבד, יגישו בקשה לעיכוב פרסום חיבור למדור מסיימים – לפי ההנחיות בטופס ההפקדה לספרייה
    • לנוחיותכם.ן, ניתן למלא גרסת אונליין של טופס ההפקדה
    • לתשומת לבכם: לצורך זיהוי מחקרי יהיה עליכם לפתוח פרופיל ORCID לפני ההנחיות המצויות בטופס ההפקדה ובפורטל ספריות הטכניון
    • את הבקשה לעיכוב פרסום יש להעביר למדור מסיימים טרם שליחת קובץ החיבור לספריה
      הבקשה צריכה להכיל:

      1. סיבת עיכוב הפרסום.
      2. משך הזמן המתבקש- בין שנה לשנתיים.
      3. האם העיכוב חל על קובץ החיבור והתקציר הפרסומי או רק קובץ החיבור.
      4. אישור וחתימת המנחה.

    לאחר הטיפול בבקשה, אישור דיקן ביה"ס לתארים מתקדמים ע"ש ג'ייקובס יועבר בדוא"ל לסטודנט/ית, מנחה וספריה יחידתית.

    העבודה תומר בספרייה לפורמט PDF הכולל הגנות מפני שינויים ותאוחסן במאגר דיגיטלי המיועד למשתמשי הטכניון ומשתמשים אחרים לפי אישור.
    יש לוודא כי לאחר ביצוע תהליך ההמרה של קובץ התזה לפורמט ה- PDF ניתן יהיה לערוך בו חיפוש לפחות בשפה האנגלית (בין שמדובר בשפה העיקרית ובין שמדובר בשפה המשנית). רצוי להמיר את הקובץ באופן שיאפשר חיפוש בשתי השפות (אנגלית/עברית).

    בנוסף, אם ביחידה קיימות דרישות נוספות או נדרש "טופס טיולים" – יש לוודא השלמתם והגשתם ביחידה.

     

    אישור זכאות לתואר:

    כאשר כל אישורי הסיום מגיעים למדור מסיימים, נבדק התיק של הסטודנט/ית, על מנת לוודא כי כל הליכי הגמר בוצעו כשורה. אם חסרים מסמכים או נדרש תיקון מסמכים שהוגשו, מדור מסיימים יצור קשר עם הסטודנט/ית. האחריות לוודא כי התיק מושלם וסגור היא על הסטודנט/ית בלבד.

    תאריך הזכאות לתואר נקבע כתאריך אישור הספרייה היחידתית על קבלת קובץ החיבור.

    לאחר השלמת הדרישות אקדמיות והשלמת החובות הכספיים, מוכן התיק של הסטודנט/ית לבדיקת ועדת התארים. ועדת התארים של הטכניון מתכנסת כשמונה פעמים בשנה (בממוצע אחת לחודשיים, כאשר בקיץ התדירות נמוכה יותר). ועדת התארים בודקת ביסודיות את תיקי הסטודנטים.ות ובודקת האם עמדו הסטודנט/ית בכל הדרישות הלימודיות ומילאו אחר כל התחייבויותיו כלפי הטכניון.

    לאחר אישור ועדת התארים מועברת רשימת מקבלי התארים לאישור חברי סנט הטכניון. שבועיים מיום משלוח ההודעה לסנט, אם לא היו התנגדויות, נשלח אישור הזכאות לתואר הכולל אישור סיום לימודים וגיליון ציונים מאושר. המסמכים נשלחים לכתובת הדוא"ל של הסטודנט/ית.

    התעודות מוענקות בטקס אחת לשנה.

    קבצים וטפסים
    תבנית של התקציר הפרסומי
    טופס הפקדה לספרייה ובקשה לעיכוב פרסום
    Guiding Video To
    The Aplication Process